Rezervacija termina: +387 35 277 666

Specijalistički pregled reumatologa

Reumatološki pregled, koji u prosjeku ne traje duže od 30 minuta, obavlja specijalista interne medicine, sa subspecijalizacijom iz područja reumatologije.

Pregled podrazumjeva razgovor sa pacijentom (anamneza), fizikalni pregled, preporuka terapije ili dodatnih pretraga u slučaju potrebe.

Pregled kod reumatologa je potreban ako postoje bolovi u kostima, zglobovima i mišićima, oticanje, umor, gubitak kose, promjene na koži i sl.

Laboratorijski nalazi su slijedeći nezaobilazni korak, a pretrage koje se najčešće rade su: sedimentacija eritrocita, koja je u upalnim reumatskim bolestima uvijek ubrzana i nalaz krvne slike.

Vrlo korisni laboratorijski parametri upalne aktivnosti još su i CRP (C-reaktivni protein), fibrinogen, elektroforeza serumskih bjelančevina i serumsko željezo. Giht će primjerice potvrditi nalaz mokraćne kiseline (urata).

U dijagnostici upalnih reumatskih bolesti, nužan je i cijeli niz tipično reumatoloških nalaza (serološki i imunološki) te po potrebi HLA tipizacija tkiva.

Zašto Life'm?

U ugodnom ambijentu sa medicinskim osobljem koje posvećeno pacijentu, pruža vam se kompletan medicinski tretman od početnog razgovora sa ljekarom i kliničkog pregleda, do obavljanja dodatnih pregleda i pretraga.
Ljekari specijalisti i subspecijalisti Poliklinike Life'm su vodeći stručnjaci u svojim oblastima, iza kojih stoje mnogi naučni i stručni radovi objavljeni u najprestižnijim medicinskim publikacijama, a prije svega brojni zadovoljni pacijenti.
Pregledi i pretrage se obavljaju korištenjem najmodernije medicinske opreme od globalnih lidera u medicinskoj industriji, uz poštivanje ISO standarda u kvaliteti pružanja medicinskih usluga.

Rezervacija termina

Rezervišite svoj termin odmah ispunjavanjem kratke forme!