Rezervacija termina: +387 35 277 666

Imunološka i mikrobiološka obrada

Usluge kao što su određivanje nivoa hormona, tumor markera, imunskih antitijela, koncetracije lijekova u krvi, rade se u imunohemijskoj laboratoriji.

Pored navedenog, u imunohemijskoj laboratoriji se može određivati razina specifičnih imunih antitijela odnosno pokazatelja određenih oboljenja.

Kod mikrobiološke obrade ključna stvar je prethodna priprema pacijenta, jer to može uticati na rezultate analize.

Posebno je važno da se uzorci uzimaju prije početka uzimanja antibiotika odnosno najmanje 48 sati nakon prestanka.

Kritični trenutak imunološke i mikrobiološke obrade je uzimanje uzorka. Zbog toga postoje strogo propisane procedure u ovom procesu koje imaju za cilj minimizirati rizik nepravilnog uzimanja uzorka.

Nepoštivanje ovih procedura u konačnici može dovesti netačnih rezultata mikrobiološke obrade i pogrešnog tretmana pacijenta.

Svaka laboratorsijska obrada vrši se najsavremenijom opremom, a u procedurama se koristi ISO standardizacija koja uključuje stalnu kontrolu kvaliteta i mjerenje preciznosti rezultata.

Zašto Life'm?

U ugodnom ambijentu sa medicinskim osobljem koje posvećeno pacijentu, pruža vam se kompletan medicinski tretman od početnog razgovora sa ljekarom i kliničkog pregleda, do obavljanja dodatnih pregleda i pretraga.
Ljekari specijalisti i subspecijalisti Poliklinike Life'm su vodeći stručnjaci u svojim oblastima, iza kojih stoje mnogi naučni i stručni radovi objavljeni u najprestižnijim medicinskim publikacijama, a prije svega brojni zadovoljni pacijenti.
Pregledi i pretrage se obavljaju korištenjem najmodernije medicinske opreme od globalnih lidera u medicinskoj industriji, uz poštivanje ISO standarda u kvaliteti pružanja medicinskih usluga.

Rezervacija termina

Rezervišite svoj termin odmah ispunjavanjem kratke forme!