Rezervacija termina: +387 35 277 666

Specijalistički pregled alergologa/imunologa

U Poliklinici Lifem se obavlja kompletna dijagnostička obrada pacijenata sa sumnjom na alergijska oboljenja.

Nakon uzimanja detaljne istorije bolesti, ljekar specijalista predlaze potrebne analize za odredivanje tacnog uzroka alergije. U odnosu na simptome (disajni sistem, kožne promjene, problemi sa probavom i sl.) preporučuje se paleta koznih ili krvnih analiza.

Nakon određivanja tacnog uzročnika alergije određuje se adekvatna terapija te pravi detaljan plan praćenja u dogovoru sa pacijentom.

Poremećaji imunološkog sistema u odrasloj dobi se manifestuju kao sklonost infekcijama, ili kao spektar autoimunih oboljena.

U slučaju sumnje na poremećaje u funkciji imunog sistema potrebno je uzeti detaljnu historiju bolesti te napraviti laboratorijske skrining (screening) analize koje se obavljaju u par koraka u odnosu na dobivene rezultate.

Tim stručnjaka odreduje adekvatnu terapiju nakon uspostavljanja precizne dijagnoze.

Zašto Life'm?

U ugodnom ambijentu sa medicinskim osobljem koje posvećeno pacijentu, pruža vam se kompletan medicinski tretman od početnog razgovora sa ljekarom i kliničkog pregleda, do obavljanja dodatnih pregleda i pretraga.
Ljekari specijalisti i subspecijalisti Poliklinike Life'm su vodeći stručnjaci u svojim oblastima, iza kojih stoje mnogi naučni i stručni radovi objavljeni u najprestižnijim medicinskim publikacijama, a prije svega brojni zadovoljni pacijenti.
Pregledi i pretrage se obavljaju korištenjem najmodernije medicinske opreme od globalnih lidera u medicinskoj industriji, uz poštivanje ISO standarda u kvaliteti pružanja medicinskih usluga.

Rezervacija termina

Rezervišite svoj termin odmah ispunjavanjem kratke forme!