Rezervacija termina: +387 35 277 666

Pregled prostate i laboratorijska hormonska analiza

Kompletan pregled prostate uključuje: urološki pregled, digito-rektalni pregled, ultrazvuk i laboratorijsku hormonsku analizu.

Digito-rektalni pregled se radi za utvrđivanje strukture prostate i postavljanje diferencijalne dijagnoze bolesti.

Za ultrazvučni pregled prostate je potrebna prethodna priprema. U pitanju je jednostavna metoda kojom se, između ostalog, procjenjuje koliko je bešika prazna nakon mokrenja.

Laboratorijskom hormonskom analizom se određuje tumor marker PSA, koji se dobija obradom uzorka krvi koji se ne smije uzimati 10 dana nakon digito-rektalnog pregleda.

Zašto Life'm?

U ugodnom ambijentu sa medicinskim osobljem koje posvećeno pacijentu, pruža vam se kompletan medicinski tretman od početnog razgovora sa ljekarom i kliničkog pregleda, do obavljanja dodatnih pregleda i pretraga.
Ljekari specijalisti i subspecijalisti Poliklinike Life'm su vodeći stručnjaci u svojim oblastima, iza kojih stoje mnogi naučni i stručni radovi objavljeni u najprestižnijim medicinskim publikacijama, a prije svega brojni zadovoljni pacijenti.
Pregledi i pretrage se obavljaju korištenjem najmodernije medicinske opreme od globalnih lidera u medicinskoj industriji, uz poštivanje ISO standarda u kvaliteti pružanja medicinskih usluga.

Rezervacija termina

Rezervišite svoj termin odmah ispunjavanjem kratke forme!