Rezervacija termina: +387 35 277 666

EKG (Elektrokardiogram)

EKG (Elektrokardiogram) je zapis aktivnosti srca koji se obavlja bezbolno i bez rizika za
pacijenta. Standardni pregled ne traje duže od pet minuta, a uzima se radi pregleda rada i reakcija srca na električne impulse.

Na ovaj način se mogu otkriti: različiti poremećaji vezani za stvaranje i sprovod srčanih impulsa, promjene veličine srčanih komora, umanjenje protoka krvi kroz krvne sudove i sl.

Izvodi se tako što se elektrode elektrokardiografa stavljaju na različite dijelove tijela odnosno na površinu tijela, na zglobove ruku i nogu i područja oko grudnog koša.

EKG se radi kada pacijent ima simptome oboljenja srca i u slučaju bilo kakve sumnje na stanja koja mogu uticati na rad srca.

 

Zašto Life'm?

U ugodnom ambijentu sa medicinskim osobljem koje posvećeno pacijentu, pruža vam se kompletan medicinski tretman od početnog razgovora sa ljekarom i kliničkog pregleda, do obavljanja dodatnih pregleda i pretraga.
Ljekari specijalisti i subspecijalisti Poliklinike Life'm su vodeći stručnjaci u svojim oblastima, iza kojih stoje mnogi naučni i stručni radovi objavljeni u najprestižnijim medicinskim publikacijama, a prije svega brojni zadovoljni pacijenti.
Pregledi i pretrage se obavljaju korištenjem najmodernije medicinske opreme od globalnih lidera u medicinskoj industriji, uz poštivanje ISO standarda u kvaliteti pružanja medicinskih usluga.

Rezervacija termina

Rezervišite svoj termin odmah ispunjavanjem kratke forme!