Rezervacija termina: +387 35 277 666

Holter monitoring EKG

Holter monitoring EKG je bilježenje električnih signala srca koje se obavlja uz pomoć elektroda pričvršćenih na grudni koš i spojenih u mali uređaj koji se nalazi na pojasu pacijenta.

Dok obavlja uobičajne svakodnevne aktivnosti, pacijent vodi dnevnik aktivnosti odnosno pritišće dugme kada osjeća poteškoću. U pravilu, praćenje traje 24 sata, a po potrebi i duže.

Prikupljene podatke, ljekar specijalista dalje obrađuje koristeći napredne specijalizirane softvere.

Holter monitoring je potrebno raditi u slučaju različitih znakova oboljenja srca koji ukljućuju lupanje srca, pritisak u prsima, osjećaj nesigurnosti, nedostatak zraka, nelagoda u želucu i sl.

Zašto Life'm?

U ugodnom ambijentu sa medicinskim osobljem koje posvećeno pacijentu, pruža vam se kompletan medicinski tretman od početnog razgovora sa ljekarom i kliničkog pregleda, do obavljanja dodatnih pregleda i pretraga.
Ljekari specijalisti i subspecijalisti Poliklinike Life'm su vodeći stručnjaci u svojim oblastima, iza kojih stoje mnogi naučni i stručni radovi objavljeni u najprestižnijim medicinskim publikacijama, a prije svega brojni zadovoljni pacijenti.
Pregledi i pretrage se obavljaju korištenjem najmodernije medicinske opreme od globalnih lidera u medicinskoj industriji, uz poštivanje ISO standarda u kvaliteti pružanja medicinskih usluga.

Rezervacija termina

Rezervišite svoj termin odmah ispunjavanjem kratke forme!