Rezervacija termina: +387 35 277 666

Ergo test

Ergo test odnosno test opterećenja je klinički prihvaćena metoda koja se najčešće radi kod sumnje na ishemijsku bolest srca i kod bolesnika sa postavljenom dijagnozom ove bolesti.

Izvodi se na egobiciklu i/ili na pokretnoj traci. Za vrijeme testiranja se prati srčani ritam i arterijski pritisak uz kontinuirano posmatranje EKG-a. Dužina trajanja testa opterečenja je između 30 i 45 minuta.

Ergo test spada u niskorizične procedure, a rizik značajno zavisi od kliničkog stanja pacijenta.

Za ergo test je potrebna prethodna priprema pacijenta, odnosno isključivanje beta blokatora, nitrata, digoxina, najmanje 24 sata prije testiranja.

Zašto Life'm?

U ugodnom ambijentu sa medicinskim osobljem koje posvećeno pacijentu, pruža vam se kompletan medicinski tretman od početnog razgovora sa ljekarom i kliničkog pregleda, do obavljanja dodatnih pregleda i pretraga.
Ljekari specijalisti i subspecijalisti Poliklinike Life'm su vodeći stručnjaci u svojim oblastima, iza kojih stoje mnogi naučni i stručni radovi objavljeni u najprestižnijim medicinskim publikacijama, a prije svega brojni zadovoljni pacijenti.
Pregledi i pretrage se obavljaju korištenjem najmodernije medicinske opreme od globalnih lidera u medicinskoj industriji, uz poštivanje ISO standarda u kvaliteti pružanja medicinskih usluga.

Rezervacija termina

Rezervišite svoj termin odmah ispunjavanjem kratke forme!