Rezervacija termina: +387 35 277 666

Transezofagealni ultrazvuk srca

TEE (transfazogealni ehokardiografija) odnosno transfazogealni ultrazvuk srca je metoda koja ima za cilj dijagnosticiranje strukturnih i funkcionalnih srčanih poremećaja.

TEE se izvodi tako što se u usnu šupljinu nanosi lokalni anestetik a potom se specijalna sonda uvodi u usta i ždrijelo do konačnog pacijentovog gutanja sonde u jednjak.

Na dan kad se obavlja pretraga, potrebno je da pacijent ništa ne jede i ne pije kao i za period od minimalno dva sata nakon pretrage.

Ovo je poluinvanzivna metoda i blago je neprijatna, ali je u odnosu na standardne neinvanzivne preglede daje mnogo jasni prikaz stanja srca.

Zašto Life'm?

U ugodnom ambijentu sa medicinskim osobljem koje posvećeno pacijentu, pruža vam se kompletan medicinski tretman od početnog razgovora sa ljekarom i kliničkog pregleda, do obavljanja dodatnih pregleda i pretraga.
Ljekari specijalisti i subspecijalisti Poliklinike Life'm su vodeći stručnjaci u svojim oblastima, iza kojih stoje mnogi naučni i stručni radovi objavljeni u najprestižnijim medicinskim publikacijama, a prije svega brojni zadovoljni pacijenti.
Pregledi i pretrage se obavljaju korištenjem najmodernije medicinske opreme od globalnih lidera u medicinskoj industriji, uz poštivanje ISO standarda u kvaliteti pružanja medicinskih usluga.

Rezervacija termina

Rezervišite svoj termin odmah ispunjavanjem kratke forme!